Vacanțe mai sigure pe litoral. Specialiștii One Star Security te ajută să îți protejezi hotelul, restaurantul sau afacerea de la malul mării

Un concediu cu grija casei lăsată pe mâna nimănui nu e foarte plăcut, mai ales dacă stai tot timpul cu gândul să nu te prade hoții cât ești plecat. Un hotel fără niciun sistem de pază și protecție nu-ți dă confortul psihologic de siguranță pe care-l vrei când ești printre străini. Iar un restaurant în care șeful nu știe ce fac angajații-cheie în lipsa lui, este o vulnerabilitate destul de mare.

Ce au în comun scenariile de mai sus? Lipsa unui serviciu de pază și securitate, a unui sistem de supraveghere și control, care validează încă o dată proverbul “pază bună trece primejdia rea”.

Turismul este unul din domeniile cu cea mai mare prezență umană pe metru pătrat și cel mai susceptibil la a avea de-a face și cu oameni mai puțin bine intenționați: oaspeți certați cu bunul simt, turiști care părăsesc hotelul cu “amintiri” din camere, sau angajați care fură din restaurant.

Monitorizarea și securizarea proprietăților este o necesitate, iar compania One Star Security vine în întâmpinarea celor ce își doresc protecție sporită. Magazinul de Securitate din Constanța, situat vizavi de City Park Mall, oferă de la sisteme de pază și protecție, camere video cu tehnologia viitorului și până la costume de agenți de pază desprinse parcă din serialele de acțiune.

“Suntem numărul 1 în combaterea efractiei, ceea ce înseamnă că ne orientăm către oameni – atât proprietari de locuințe, cât și companii, din Constanța. Suntem în perioada premergătoare sărbătorilor, oamenii se pregătesc de Paște, se pregătesc de vacanțe și este foarte important să aibă locuințele bine protejate atunci când pleacă. Noi le oferim o gamă foarte variată de produse și servicii, de la monitorizare, supraveghere și intervenție rapidă până la kituri de alarmă care includ centrală, tastatură, senzori de mișcare plus echipamente suplimentare (senzori magnetici, senzori de geam spart) astfel încât constănțenii să-și poată petrece vacanța fără grija bunurilor pe care le lasă acasă”, spune Andrei Rizescu, Director de  Marketing la One Star Security.

Alegerea unui sistem de securitate pentru un hotel nu este un lucru facil, întrucât trebuie luate în calcul atât numărul de camere, cât și necesitățile specifice acestuia. La polul opus, o locuință sau o terasă de pe malul mării sunt mult mai ușor de supravegheat și de păzit. Însă pentru toate, compania One Star Security are o paletă incredibilă de soluții.

“Folosim o gamă foarte largă de echipamente pentru că fiecare tip de senzor trebuie folosit acolo unde este nevoie de el. Adică, folosim contacții magnetici pentru tot ce se deschide, folosim senzori de geam spart pentru zone vitrate mari, senzori de prezență simpli sau “cu imunitate” la animale, senzori de exterior, bariere pentru exterior pe infraroșu, senzori cu microunde… e o gamă foarte variată de senzoristică pe care o folosim. Tehnic vorbind, nimic nu este imposibil. Prima dată mergem la fața locului să vedem exact configurația obiectivului și în funcție de necesitățile de acolo alegem camerele video, alegem sistemul de detecție la efracție, alegem controlul accesului în cazul în care este nevoie – totul depinde de necesitățile clientului”, explică Marius Moga, Director Tehnic la One Star Security.

Sunt multe aparate care îi ajută pe agenți să securizeze un perimetru, să-l păzească și să-l supravegheze non-stop. Iar firma One Star Security a deschis Magazinul de Securitate de pe bulevardul Lapușneanu pentru clienții care vor să vadă cum arată sistemele de securitate pe care le vor cumpăra. Pentru că una e să ți se spună cum se mișcă o cameră video căutând prezența umană într-un sector desemnat, și altceva este să o vezi acolo în magazin, cum te urmărește tot timpul și îți proiectează imaginea pe un televizor imens.

Sistemele acestea sunt gândite pentru a fi integrate într-o soluție completă de management al siguranței hoteliere. De exemplu, camerele de supraveghere lucrează cu un dispecerat al companiei care monitorizează tot timpul imaginile primite, iar când detectează o alertă trimite imediat cel mai apropiat echipaj de intervenție. Aceleași camere pot fi  conectate la un sistem de încuietori electrice gen “videointerfon” sau să lucreze în tandem cu alarme de fum sau de incendiu. Fără îndoială că aparatura de control a accesului în hotel ori în restaurant sporește gradul de securitate al camerelor și al bunurilor din ele.

Sistemele sunt versatile, în sensul că se pot seta drepturi de acces distincte în clădire, favorizând o bună monitorizare a activității hotelului. Clientul hotărăște unde, când și cine poate avea acces în hotel, iar prin intermediul lor se mărește și confortul oaspeților. Sistemele de alarmare a efracției anunță clientul instantaneu despre producerea unui eveniment, iar informația poate fi transmisă automat către echipajele de intervenție. Semnalele acustice și luminoase oferă un plus de protecție prin factorul de intimidare.

“Toate camerele au infraroșu. Avem și camere termice, dar avem și camere cu sensibilitate foarte mare pe timp de noapte care nici măcar nu au nevoie de infraroșu; ele văd pe timp de noapte exact ca ziua! Și avem imagini color pe timp de noapte, ceea ce este foarte important pentru detalii. Oricărei camere care trece în modul “noapte” pe infraroșu, imaginea i se face alb-negru. Iar cu camerele acestea despre care vă vorbesc, cu sensibilitate foarte mare  pe timp de noapte, avem imagine color. Avem posibilitatea să vedem ce culoare a avut mașina, ce culoare avea haina omului care a trecut pe stradă sau … Vedem nu doar niște siluete, ci și detalii de parcă ar fi ziuă”, a declarat Marius Moga, liderul tehnic de la One Star Security.

Într-un hotel trebuie asigurat un echilibru între eficiența sistemelor de securitate și nivelul de confort al turiștilor. Camerele video trebuie montate la vedere astfel încât să descurajeze orice tentativă de efracție sau de acte violente, dar în același timp să nu dea turistului senzația că este urmărit tot timpul și că nu are intimitate pe unde merge în hotel, recepție, ori în barul de pe terasă. Posibilitățile de interconectare sunt nelimitate și toate sunt gândite ca să păzească ceea ce clientul consideră important. Din punct de vedere al supravegherii video, One Star Security oferă posibilitatea analizării imaginilor preluate de sistemele de supraveghere în timp real.

“Avem camere “bullet”, avem camere “fisheye” care oferă o panoramă de 180 de grade, avem camere cu protecție împotriva oricăror acte de vandalizare astfel încât putem să facem configurațiile necesare pe măsura particularităților fiecărui client. Ofertele noastre pornesc de la 99 de lei + TVA /lună – este un abonament de monitorizare, supraveghere și intervenție rapidă”, spune Andrei Rizescu, în timp ce arată o cameră PTZ (pan-tilt-zoom).

E genul de cameră video controlabilă dintr-un joystick, la care se poate mări, apropia imaginea sau roti camera în unghiul dorit pe o plajă de la 0 la 180 de grade. Magazinul de Securitate de pe bulevardul Lăpușneanu are o astfel de cameră video montată pe acoperișul unui bloc care “bate” dincolo de Lacul Tăbăcărie, până la Biserica Sfântul Mina. Zoomul este atât de puternic încât se poate zări chipul celor din cerdacul bisericii de la cel puțin 3 km.

Camere cu inteligență artificială pentru aeroporturi

Ultimul răcnet în materie de tehnologie pe care îl aduce One Star Security sunt camerele video din gama I.A. – Inteligență Artificială. Aceste camere sunt dotate cu tehnologia “face recognition”; sunt genul de echipamente video folosite de agenții FBI sau de forțele de securitate din aeroporturi, când urmăresc pe monitoare o persoană anume în mulțimea de oameni care așteaptă îmbarcarea la terminale. Sunt camere de supraveghere video care disting într-un peisaj prezența umană, deosebesc sexul persoanei detectate și intervalul de vârstă în care se situează.

“Tipul acesta de camere sunt foarte bune și se folosesc mai ales în aeroporturi, dar și în hypermarketuri. Ele oferă incredibil de multă informație utilă pentru managerul zonei. Pot genera hitmap-uri care să-mi spună pe unde anume se circulă cel mai intens în magazin sau în aeroport, îmi pot spune ce tip de produs se vinde mai bine dacă le montez în fața unor rafturi cu produse, pot personaliza mesajele către vizitatori, iar dacă la una dintre case se face o coadă foarte mare, poate trimite o avertizare către dispeceratul hypermarketului respectiv. În aeroporturi se pot gestiona zonele aglomerate mult mai bine cu tehnologia aceasta” explică Marius Moga, șeful departamentului tehnic din One Star Security.

În cadrul Magazinului de Securitate se găsesc și echipamente tactice pentru firme de pază, pentru angajați din instituțiile de forță, pentru companii care au agenți de pază și care vor să-i echipeze cu vestimentații speciale, fabricate de către producători celebri în domeniu – “5.11 Tactical”, “MilTech”, “Ares” și alții.

One Star Security răspunde la telefon 0785 285 975, iar specialiștii săi pot fi contactați și pe email la adresa office@onestarsecurity.ro.

Tehnică de protecție de la Magazinul de Securitate One Star Security. FOTO GoNEXT
Tehnică de protecție de la Magazinul de Securitate One Star Security. FOTO GoNEXT
Tehnică de protecție de la Magazinul de Securitate One Star Security. FOTO GoNEXT
Tehnică de protecție de la Magazinul de Securitate One Star Security. FOTO GoNEXT
Tehnică de protecție de la Magazinul de Securitate One Star Security. FOTO GoNEXT
Tehnică de protecție de la Magazinul de Securitate One Star Security. FOTO GoNEXT
Marius Moga, specialist tehnic la One Star Security. FOTO GoNEXT
Andrei Rizescu, specialist marketing la One Star Security. FOTO GoNEXT
One Star Security. FOTO OSS
Steven Seagal a fost aparat de echipa One Star Security. FOTO Adrian Boioglu
9
Echipa One Star Security. FOTO OSS
Magazinul de Securitate One Star Security. FOTO OSS
Magazinul de Securitate One Star Security. FOTO OSS
Magazinul de Securitate One Star Security. FOTO OSS
One Star Security. FOTO OSS